ΚΑΙΡΟΣ. Χιονοπτώσεις και κάτω από τα 1000 μ. την Πέμπτη (31/1) στην Ευρυτανία.


4-0
evrytanika.gr

Με κατά τόπους ισχυρές βροχές ξεκίνησε η τρέχουσα εβδομάδα στην Ευρυτανία, με τα χιόνια να περιορίζονται στα μεγάλα υψόμετρα. Στα προσεχώς, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην Πέμπτη (31/1), καθώς μοιάζει πιθανό να χιονίσει ξανά σε κατοικημένες περιοχές. Από εκεί και πέρα ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και μάλιστα το Σαββατοκύριακο η άνοδος της θερμοκρασίας θα είναι λίαν εντυπωσιακή.

Πιο αναλυτικά, ήδη σήμερα, Τετάρτη (30/1) ο καιρός έχει καταστεί άστατος και εκδηλώνονται βροχές σχεδόν στο σύνολο του νομού. Χιόνι πέφτει σε μεγάλα υψόμετρα.

Την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου αναμένεται εκ νέου επιδείνωση, με τη θερμοκρασία σε μικρή πτώση και τις χιονοπτώσεις να κατεβαίνουν και κάτω από τα 1000μ. Υποψηφιότητα να «δει» χιόνι θέτει εκ νέου η πόλη του Καρπενησίου, πιθανόν με εναλλαγές χιονόνερου ή/και βροχής.

Δεδομένο είναι ότι στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό δίκτυο θα σημειώνονται χιονοπτώσεις και οι οδηγοί θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Τάση εξασθένησης των φαινομένων από το βράδυ. Από 1 έως 4 βαθμούς η θερμοκρασία, ενισχύονται οι ΝΔ άνεμοι.

Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και μόνο λίγες τοπικές βροχές θα μας απασχολήσουν. Με αραιές νεφώσεις και τη θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα θα κυλήσει το Σαββατοκύριακο (2-3/2)· στα πολύ δυτικά θα φθάσουμε ακόμα και τους 15 βαθμούς (!).

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών έχει «δώσει» μεγάλα ύψη βροχής σε ολόκληρη την Ευρυτανία. Στο Καρπενήσι, από τις 22/1 έχουν καταγραφεί 125 λίτρα νερό ανά τετραγωνικό μέτρο.

Πηγή: evrytanika.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d bloggers like this: